download

Dobro došli na ICEPS!
Visoka strukovna škola osnovana je davne 2005. god. pod imenom Visoka strukovna škola za propagandu i odnose sa javnošću, a 2014. god. promenila ime u Visoka strukovna škola tržišnih komunikacija.

Od 2017. god., Škola doživljava korenite promene u cilju modernizacije i približavanja aktuelnim pozitivnim kretanjima u prosveti, zdravstvu, privredi, kao i zemlji u celini, pa tako:

Visoka škola ulazi u strateško partnerstvo sa akreditovanim slovenačkim univerzitetom Alma Mater Europaea – Evropski Centar Maribor, Slovenija (AMEU-ECM), ćerkom austrijskog univerziteta Alma Mater Europaea (AMEU). AMEU je internacionalni univerzitet sa sedištem u Salzburgu, Austrija i svojim studijskim centrima u većim gradovima Evrope. Osnovala ga je Evropska akademija nauke i umetnosti, društvo, koja okuplja približno 1.500 naučnika i umetnika, među kojima je čak 29 dobitnika Nobelove nagrade.
Visoka škola tako postaje deo internacionalnog visokoškolskog sistema obrazovanja studenata i menja ime u Visoka strukovna škola – Internacionalni centar za profesionalne studije (ICEPS), Beograd.
Na osnovu ugovora o transnacionalnom obrazovanju i/ili ugovora o franšiznom izvođenju akreditovanih studijskih programa EU, ICEPS započinje izvođenje najaktuelnijih programa profesionalnih (strukovnih) studija istovremeno započinjući proces njihovog akreditovanja u Republici Srbiji.
Zbog potpune usklađenosti programa, studentima ICEPS-a obezbeđena je mogućnost dobijanja EU diplome (AMEU-ECM) za programe akreditovane u EU, čime se studentima u Srbiji omogućava da studiraju EU programe u Srbiji po EU kriterijumima (paralelno sa svim ispunjenim uslovima zakonodavstva u Srbiji), čime oni znatno smanjuju troškove studiranja.
Za sve programe akreditovane u Srbiji studenti stiču diplomu Republike Srbije.
Znatno veći procenat stručne (ili kliničke) prakse omogućava sticanje rutine u veštinama profesionalnih (strukovnih) studija, što dalje omogućava priznavanje pripravničkog staža u većini zemalja EU, usavršavanje ili zaposlenje kako u Srbiji, tako i zemljama regiona i EU. ICEPS već ima Ugovore sa nemačkim partnerima o mogućnosti zaposlenja ili usavršavanja nakon diplomiranja studenta.
ICEPS je:

akreditovan od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta;
ima dozvolu za rad Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije;
potpisan je niz ugovora o saradnji sa najprestižnijim ustanovama, institucijama, visokoškolskim ustanovama i partnerima iz Republike Srbije i inostranstva;
za naše diplomirane studente “unapred” je iskazano interesovanje pojedinih ustanova iz zemlje ili regiona;
na nedavno održanim sajmovima obrazovanja u Beogradu i zemljama regiona, interesovanje potencijalnih studenata bilo je prilično veliko…
ima više od 40 nastavnika i saradnika, preko 30 gostujućih saradnika iz više zemalja regiona, EU i SAD;
prelazi u prostor od preko 1.000 m2 radne površine u samom centru Beograda (ne računajući eksterne nastavne baze širom Srbije) + preko 20 nastavnih baza vrhunski opremljenih za pojedine segmente medicinske, IT, prevodilačke, marketinške ili ekonomske delatnosti;
ima želju i daje reč da će rasti, razvijati se i opravdati poverenje koje su nam dali naši sadašnji i budući studenti.
Sve nas to motiviše da brzo radimo dalje na jačanju kvaliteta nastave i efikasnosti usluge prema studentima i partnerima.

Kao najznačajnija obeležja ICEPS-a ističemo:

Apsolutni fokus na praksi – dominacijom prakse i vežbi studijski programi praktično su 100% usklađeni sa kurikulumima EU programa. Naši studenti tako postaju atraktivni za poslodavce kao „oni koji već znaju posao”.
Potpuna podudarnost ili velika bliskost studijskih programa sa EU programima – omogućava našim studentima studiranje u Srbiji, sticanje EU diplome i mogućnost lakog zaposlenja ili daljeg usavršavanja.
Predavači sa bogatim praktičnim i višegodišnjim inostranim iskustvom. Osim toga: našim studentima predaju samo oni stručnjaci koji su dobri – predavači.
Kao zaključak: kvalitet rada i evropski standardi moraju biti prioritet jer jedino takav način rada može obezbediti dugi vek trajanja, studentima zadovoljstvo studiranja, a njihovim kasnijim klijentima, partnerima, pacijentima, kupcima… zadovoljstvo primljene usluge. Kristališe se polako činjenica da kvalitet nalazi put do onih koji ga žele pronaći.

Misija ICEPS-a jeste da pomogne mladima u Srbiji orijentisanim ka pravom znanju ili veštinama, poslovnom uspehu i karijeri da svoje snove zamene planovima, a planove – ispune.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close